Resor till Thailand

Thailand
Thailand, tidigare Siam, har få kristna. Det finns många möjligheter för affärsidé. Övergripande mål är villig att höra evangeliet. Men vanligtvis är fortfarande positiv respons. OMF har 200 missionärer i Thailand.

Befolkning
Befolkning: 60.8 miljoner (Nederländerna: 15,8 miljoner euro)
Befolkningstäthet: 118 / km2 (Nederländerna 465 / km2)
Befolkningen är ojämnt fördelad över landet. Den största koncentrationen av människor ligger i den centrala delen av landet. Ungefär 75% av befolkningen är etniska Thai från Thailand. Den största minoriteten består av kinesiska: 14%. De flesta av dem har thailändskt medborgarskap. Andra minoritetsgrupper inkluderar Malay-talande muslimer i söder och stammarna berget i norra delen av landet.

Religioner
Buddhism 93,4%
4% Islam
Kinesiska religioner 1,6%
Kristendomen 1% (0,4% protestanter)

Landet har 18.000 buddhistiska tempel och 140.000 buddistiska munkar. Nästan alla buddhistiska män minst en gång under sin livstid antalet dagar eller månader munk i ett "vad" (ett kloster / tempel). Nästan alla muslimer bor i området strax norr om Malaysia.

Språk
Thai, en medlem av Tai språkfamiljen, är det huvudsakliga språket. Fyra regionala dialekter används. Dessutom finns Laotioaans, kinesiska, malajiska och MonKhmer talas i Thailand. Det finns många olika stamfolk språk i norra Thailand. Engelska lärs ut i skolor och universitet, och används som ett internationellt företag språk. Det finns dock mycket få thailändare som talar väl.

Geografi
Thailand mäter 800 km år 1700. Butiken landskap än många motsägelser inom sig. Norr och väster är bergiga. Nordöstra är ett stort, karga slätten. Centret är bördig och befolkade. Den södra är hem för smala kustområden slätter och höga berg. Fortfarande 75% av befolkningen lever på landsbygden.


Klimat
Thailand har en fuktig, tropisk miljö påverkas av monsunvindar. Under den varma årstiden (februari-maj) temperaturen nådde 40 grader Celsius. Under regnperioden (juni till november) är de temperaturer mellan 26 och 37 grader. Från december till februari är svalare: 13-33 grader. I den centrala delen av landet där OMF-ner som arbetar i synnerhet är det den hetaste!

Historia
Thailand är unik i Sydostasien: Det är aldrig en koloni ("Thai" betyder "fri"). Och thailändska kvinnor, till skillnad från kvinnor i vissa andra östasiatiska länder aktivt engagerade i verksamheten, yrken och konst. Det finns ingen kultur som en gång dominerade landet har.

Thailand blivit ett kungarike på 13-talet. De kommande fyra århundraden, dess territorium utökats med erövring. Under 19th century, västra inflytande genom handel. Landet började modernisera och Thailand behållit sin självständighet som landet till överlämnande till den kolonialmakterna (Kambodja och Laos till franska, en del av Malaysia till den brittiska). Efter att inledningsvis ha på sidan av japanerna ha stått i andra världskriget, Thailand i juli 1944 på sidan av de allierade. År 1946 den medlem av FN. Den nuvarande kungen Rama IX, besteg tronen 1946. Sedan dess har regeringen i landet i många olika händer har genom militärkupper, politisk och social oro och dysfunktionella koalitioner. Under alla dessa komplikationer förblev kungen en stabiliserande faktor. Han är mycket respekterad och mycket älskad av folket.